Skip to main content

Yes Honey! Το μέλι είναι κρυμμένο.

Η μικρή μου είναι ένα παιδάκι που δεν έχει κανένα θέμα με το φαγητό.Γενικώς τρώει τα πάντα και δείχνει προτίμηση σε όλα τα υγιεινά από πολύ μωρό.
Λαχανικά και φρούτα, ψάρι και όσπρια είναι τα αγαπημένα της.
Τρελαίνεται για σποράκια και ξηρούς καρπούς αλλά δυστυχώς απεχθάνεται μια από τις πιο πολύτιμες τροφές που υπάρχουν,το μέλι.
Μπορείς να της δώσεις ό,τι σποράκι υπάρχει από σουσάμι, ηλιόσπορους, κουκουνάρι, καρύδια, αμύγδαλα και όλα τα συναφή και να τα τρώει γρήγορα γρήγορα ζητώντας σου συνεχώς κι άλλα.
Μην της πεις όμως για μέλι σε οποιαδήποτε μορφή, το μυρίζεται κρυμμένο και αμέσως ρωτάει πονηρά "Μαμά, τι είναι αυτό που έχει μέσα;"
Η πανούργα μάνα όμως έχει τον τρόπο της!
Κάνει τα μαγικά της μείγματα.
Ανακατεύει κατσικίσια γιαούρτια, με σποράκια και μέλι.........
Φτιάχνει κεκάκια και αυγοφέτες και ρίχνει το κεχριμπαρένιο θαυματουργό υλικό από πάνω και όλο και κάτι καταφέρνουμε.
Ε λέμε και κανένα ψεματάκι, ότι δήθεν το γάλα είναι σκέτο και ότι ποτέ δε θα της έδινα μέλι χωρίς να τη ρωτήσω αν θέλει.
Μαμά είμαι και έχω το ακαταλόγηστο!
Το τί ιστορίες για μελισσούλες και αρκουδάκια που τρελαίνονται για μέλι έχω πει δεν λέγεται.
Η λύση όμως βρέθηκε για να συνηθίσει η μικρούλα σιγά-σιγά τη γεύση.
Και βρέθηκε τυχαία όταν πήρα μια μέρα από τα βιολογικά, ένα μικρό παστελάκι το οποίο ήταν πολύ μαλακό και της άρεσε τρελά.
Αυτό ήταν!
Παρόλο που το παστέλι είχε καθαρά τη γεύση του μελιού της άρεσε πολύ.
Σκέφτηκα λοιπόν αφού το συσκευασμένο - που έχει και ζάχαρη - της αρέσει τόσο γιατί να μην φτιάξουμε μαζί μελένια παστελάκια στο σπίτι με τα σποράκια που αγαπά;

Λίγο μέλι σε ένα τηγανάκι.
Διάφορα σποράκια(έβαλα σουσάμι, λιναρόσπορο, ηλιόσπορους, κουκουνάρι και καρύδια)
Ζέσταμα ὼσπου να ενωθούν καλά.
Άπλωμα σε λαδομένη λαδόκολα

αλλά και μέσα σε κουπ-πατ για να έχουν ωραίο σχήμα μερικά.

Βρήκα την ευκαιρία με τόσο κρύο τα έβγαλα έξω για να παγώσουν πιο γρήγορα και σε λίγο έτοιμα τα "μελένια σποράκια μας".
Ιδού το αποτὲλεσμα:
Εύκολο και υγιεινό σνακ για τα παιδάκια μας.
Φτιάξτο και εσύ!




Comments

  1. Anonymous03 February

    A τέλεια! Δεν είχα συνταγή για παστέλι. Θα φτιάξω κ εγώ. Ευχαριστούμε! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σοφία μου δεν ξέρω αν είναι κανονική συνταγή για παστέλι μάλλον αυτοσχέδια θα την έλεγα!Πάντως μας άρεσε πολύ.

      Delete
  2. Σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο! Και πόσο απλό! Θα το φτιάξω το Σ/Κ έκπληξη για τον γιό μου που τρελλαίνεται για παστέλι. Γιατί να προτιμήσω το συσκευασμένο; Το σπιτικό δεν συγκρίνεται!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς Αναστασία μου πάντως αν το θέλεις πιο σκληρό ίσως να πρέπει να προσθέσεις ζάχαρη ή να μείνει πιο πολύ στο κρύο γιατί εμείς το φάγαμε πολύ γρήγορα.

      Delete
  3. Τι τέλεια ιδέα! Θα τους τα φτιάξω το απόγευμα! Σίγουρα θα τους αρέσουν. Θα βοηθήσει και η μικρή ταλιμπανίτσα που όλο ανακατεύεται όταν μαγειρεύω !!! Να βάλω και κανέλα ;;;;;; Ή ξύσμα πορτοκάλι ;;;;;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μαράκι μου πολύ ωραία η ιδέα σου για κανελίτσα πιστεύω θα του πηγαίνει πολύ.
      Καλή επιτυχία!

      Delete
  4. Αχ τέλειο το μέλι και τόσο θρεπτικό! Θα τα δοκιμάσω τα παστελάκια, ωραία ιδέα!!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα