Skip to main content

Μολυβοθήκη της στιγμής

Μπογιές παντού!
Στο δωμὰτιο, στην κουζίνα, στο σαλόνι.....
Η μικρός ζωγράφος του σπιτιού πάλι δημιουργεί!
Αγαπημένο χρώμα όπως πάντα το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, αν και αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε και άλλα τώρα που οι πίνακές μας έχουν πιο πολλές λεπτομέρειες.
Μια μολυβοθήκη ποτέ δεν είναι αρκετή.
Ἀσε που έχει γίνει και εξπέρ στη χαρτοκοπτική.
Ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν αφού τα γλυφιτζούρια καρδούλες μου έδωσαν την ιδέα.
Περιοδικά πολλά έχουμε.
Κόψαμε λοιπόν πολλές καρδούλες στα χρώματα που μας άρεσαν......
πήραμε ένα άδειο κονσερβοκούτι......
το στολίσαμε με κορδονάκια και έτοιμη η αυτοσχέδια μολυβοθήκη να πάρει θέση στο γραφείο.

Η μικρή όμως θυμήθηκε ότι είναι μια μικρή νεραϊδούλα και έχει πολλά ραβδάκια μαγικά.
Και έτσι οι ξυλομπογιές μεταμορφώθηκαν με λίγη κόλλα σε μικρά ραβδάκια....
 
έτοιμα να μεταμορφώσουν το απλό σε μαγικό.....
Καλό βράδυ!

Comments

  1. Είχαμε την ίδια σκέψη μόνο που εγώ έφτιαξα μία ..Mega ..μολυβοθήκη για τα πινέλα μου από ένα κουτί από το νες καφέ του Δημήτρη!. Πολύ όμορφη και εύκολη ιδέα για τα παιδιά η μολυβοθήκη σου δείχνει οτι τα πάντα έχουν ένα σκοπό πλέον από το να τα πετάμε στα σκουπίδια!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Αχτίδα μου δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα ήταν Mega η μολυβοθήκη σου με τόσες κατασκευές και τόσα δημιουργικά πράγματα που καταπιάνεσαι όλη μὲρα.Καλό βράδυ.

      Delete
  2. Τέλεια η μολυβοθήκη σας αλλά με αυτό που ξετρελάθηκα είναι με την ιδέα οι ξυλομπογιές να γίνουν ραβδάκια!!!Αυτό θα πει φαντασία μπράβο κορίτσια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι είναι Ιωάννα μου όλα μεταμορφώνονται κι από φαντασία υπάρχει πολλή!

      Delete
  3. ομορφιά στο άψε σβήσε...μπράβο!!

    ReplyDelete
  4. χαχα! Τελεια! Μου θυμιζει τις δικες μου μικρες που ολο ψαχνουν τα ραβδακια τους και οτιδηποτε μακρυ και λεπτο (ακομη και κουταλες της κουζινας ξυλινες) μεταμορφωνονται αμεσως!
    Ασε εκεινες οι μπογιες...σπαρμενες παντου!!! :ο)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλά άστο αυτό με τις κουτάλες!Που να δεις το μακαρόνι Νο2 για το παστίτσιο τι μεταμορφώσεις έχει κάνει!!!!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα