A site for creative mothers.

12 September 2016

Τι έχεις μέσα στην τσάντα σου; School edition!!!

Κάθε χρόνο η ημέρα του Αγιασμού είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τα παιδιά, γεμάτη ανυπομονησία, προσμονή και ενθουσιασμό.
Σαν τα μελισσάκια μαζεύονται και αρχίζουν τα γέλια και τα παιχνίδια μεταξύ τους χωρίς να χορταίνουν!
Στο σπίτι οι σχολικές τσάντες στη θέση τους, έτοιμες να γεμίσουν βιβλία και τετράδια, ξυλομπογιές, χάρακες και μαρκαδόρους.
Σήμερα όμως στο σχολείο δεν πήραν βιβλία.

Οπότε τί θα έχει η σχολική τσάντα αύριο;

Έχει πλάκα να ρίχνεις κλεφτές ματιές σε μια παιδική, μαθητική τσάντα στην αρχή της χρονιάς.

Είναι ΟΛΑ τόσο οργανωμένα και τόσο τακτοποιημένα.

Για ρίξτε μια κλεφτή ματιά.....

1. Η τσάντα
Την έχει διαλέξει με χαρά και έχει υποσχεθεί ότι θα την προσέχει σαν τα μάτια της!
Ανυπομονούσε να την πάρει στο σχολείο για πρώτη φορά από σήμερα....
2. Τα τετράδια
Ακόμα δεν έχουμε πάρει τη λίστα με τα απαραίτητα αλλά τετραδιάκια σε διάφορα χρώματα πάντα έχουμε.
Αύριο θα έχει μαζί της το κίτρινο γιατί τους είπαν ότι θα κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΟ μάθημα! ....καταλαβαίνεις....
3. Η κασετίνα
Μεγάλος καημός....
Μέχρι να διαλέξουμε ποια είναι ομορφότερη, ποια είναι πιο βολική, ποια έχει τα πιο καλά χρώματα ζωγραφικής...δεν σου λέω τίποτα.....
4. Το σημειωματάριο ή μπλοκάκι
Φέτος είναι αποφασισμένη ότι θα σημειώνει σε μπλοκάκι (γυναικείο όχι ότι κι ότι...) τις εργασίες που θα έχει για το σπίτι!

5. Το extra μολύβι και η γόμα
Όλο και κάποιο μολύβι μπορεί να χρειαστεί ή μια γόμα να χαθεί....οπότε προνοήσαμε!
6. Το παγουρίνο και το ταπεράκι ή σακουλάκι για το κολατσιό
Παγουρίνο για νερό και ταπεράκι για το κολατσιό σε girly αποχρώσεις, αλλά λιτά και απέριτα......
7. Χαρτομάντιλα - Υγρά μαντιλάκια
Τα απαραίτητα γιατί αυτά τα χέρια μαυρίζουν και εγώ δεν ξέρω πόσο!!!
Άπειρα μαντιλάκια για κάθε στιγμή :)
8. Κάτι προσωπικό
Μια τσαχπινιά, μια προσωπική πινελιά επιβάλλεται.
Ένα λουλούδι μπρελόκ πήρε τη θέση του στο φερμουάρ για να κάνει τη διαφορά!!!
Εσείς πως ετοιμάσατε την σχολική σας τσάντα;

Σσσςςς....πείτε το μου σιγά γιατί σήμερα το "τριτάκι" μας κοιμηθήκαμε νωρίς!!!

Read More

10 September 2016

Τα MUST DO μουστοκούλουρα της γιαγιάς μας.

Δυο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα.
Νέες ιδέες, οργάνωση και προσμονή για το καινούριο!
Μια βόλτα στο σπίτι της γιαγιάς εκτός από τις ευχές για "το τριτάκι μας" περιελάμβανε και καλούδια που φτιάχτηκαν με αγάπη και μας γέμισαν χαρά.

Πως να μην δώσει κάτι αυτή η γιαγιά για να ξεκινά γλυκά το πρωινό μας;

O Σεπτέμβρης είναι η εποχή που τα σταφύλια και ο μούστος έχουν την τιμητική τους.
Στο σπίτι της γιαγιάς δύο είναι οι συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις:

Μουστοκούλουρα και μουσταλευριά.

Συνταγές "MUST TRY"  "MUST DO"γιατί είναι απλές σε υλικά και πολύ εύκολες και φυσικά αρέσουν σε όλους.

Άσχετα βέβαια που ΠΑΝΤΑ η γιαγιά τις κάνει καλύτερα!

Αυτή τη φορά βοηθήσαμε και εμείς, γιατί τα κουλουράκια είναι τα αγαπημένα μας και μύρισε το σπίτι μούστο, κανέλα και γαρίφαλο.
Τα ταψιά έμπαιναν και έβγαιναν ανά δύο στο φούρνο και τα κουλουράκια έβγαιναν ζεστά και μοσχομυριστά!

Θέλετε συνταγούλα;

Μούστο θα βρείτε πλέον στα σούπερ μάρκετ και σε πολλά καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής οπότε αξίζει να δοκιμάσετε.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 ποτήρια μούστο
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2κσ κοφτές σόδα
  • 1κσ αμμωνία
  • 2κσ κανέλα
  • 1κσ γαρίφαλο
  • λίγο κονιάκ
  • Αλεύρι χωριάτικο περίπου 1.700γρ - 2κιλά (ανάλογα με το πόσο "σηκώνει" η ζύμη
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ
  • Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε τον μούστο με τη ζάχαρη για λίγο μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το λάδι, την αμμωνία και αφού διαλύσουμε τη σόδα στο κονιάκ προσθέτουμε και αυτά τα υλικά.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας σιγά σιγά. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή και σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι μόλις καταλάβουμε ότι αρχίζει να πλάθεται. Προσέχουμε να μην ρίξουμε πάρα πολύ αλεύρι στη ζύμη, νομίζοντας ότι "σηκώνει" κι άλλο γιατί έχει την τάση να σφίγγει καθώς περνάει η ώρα. Οπότε η ποσότητα των 2 κιλών είναι το ανώτατο που σας δίνω. Συνήθως χρειάζεται 1.700γρ με το αλεύρι που χρησιμοποιώ. 
  • Αφήνουμε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" 15' και στη συνέχεια πλάθουμε τα κουλουράκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20'.
  • Τα βγάζουμε από τα ταψιά και απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα με το γάλα ή το καφεδάκι μας.
Στη σημερινή μας συνταγή προσθέσαμε και λίγα καβουρντισμένα αμύγδαλα και βγήκαν θεϊκά. Δοκιμάστε και αυτή την παραλλαγή αν θέλετε.

Καλή Επιτυχία!!!



Read More

06 September 2016

Τα μακαρόνια που περίσσεψαν τα φτιάχνω αλλιώς.

Έχω να κάνω με άντρα μακαρονά οπότε καταλαβαίνεις ότι έχουμε δοκιμάσει όλων των ειδών τις παραλλαγές σε φαγητά με μακαρόνια.
Αυτή τη φορά, όντας σε διακοπές, θέλοντας να ετοιμάσω κάτι που θα είναι εύκολο, γευστικό και θα κρατήσει πολλές μέρες - για να μην μαγειρεύω συνέχεια - πέτυχα το φαγητό που τους ξετρέλανε.
Τα μακαρόνια είχαν περισσέψει από προηγούμενη μέρα και τα οποία, από κακό υπολογισμό, ήταν πολλά.
Σκέτα κανείς μας δεν λαχταρούσε να τα ξαναφάει.
Στο ψυγείο είχα ήδη ζαμπόν - τυρί - για τα τοστάκια που παίρναμε στην παραλία.
Γάλα και αυγά υπήρχαν επίσης ως απαραίτητα όταν έχεις παιδί.
Φρέσκες ντοματούλες και πράσινες πιπεριές βρίσκαμε κάθε μέρα από τον πλανόδιο μανάβη.
Αυτά είναι τα ωραία του καλοκαιριού στην Ελλάδα.
Η ιδέα άρχισε να μου αρέσει.
  • Ανακάτεψα τα βρασμένα μακαρόνια που περίσσεψαν με ψιλοκομμένο ζαμπόν.
  • Στη συνέχεια έκοψα σε πολύ μικρά κομματάκια μια πράσινη πιπεριά και την ανακάτεψα μαζί τους.
  • Χτύπησα με ένα πιροὺνι ένα αυγό και το ανακάτεψα με τα μακαρόνια.
  • Πασπάλισα και ανακάτεψα με τριμμένο κεφαλοτύρι. 
  • Πασπάλισα με ελάχιστη κανέλα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Άλειψα με ελαιόλαδο το ταψί από το μικρό μας κουζινάκι και πασπάλισα με λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  • Έβαλα μια στρώση από το μείγμα των μακαρονιών.
  • Έκοψα σε πολύ λεπτές φέτες μια κατακόκκινη γλυκιά ντομάτα. Την αλατοπιπέρωσα προσθέτοντας λίγη ρίγανη.Άπλωσα τις φέτες ντομάτας πάνω από τα μακαρόνια.
  • Έβαλα τα υπόλοιπα μακαρόνια από πάνω και τα κάλυψα με μια λαχταριστή μπεσαμέλ.
(Φτιαγμένη με ελαιόλαδο, 10κ.σ αλεύρι, φρέσκο γάλα light, νερό, αλάτι, ππέρι, αυγό και κεφαλοτύρι τριμμένο)
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια έτοιμη μπεσαμέλ αν βιάζεσαι ή την θεωρείς δύσκολη, αλλά εγώ έχω βρει τα κόλπα της και μου φαίνεται η όλη διαδικασία παιχνιδάκι!
  • Πασπάλισα με τριμμένο τυρί και φρυγανιά και το έβαλα στο φούρνο.
Σε 40' στους 175 βαθμούς το φαγάκι μας ήταν έτοιμο και είχε "σπάσει τη μύτη" σε μακαρονάδες και μη!

Έτσι τα μακαρόνια που περίσσεψαν έγιναν ένα πολύ χορταστικό αλλά και πεντανόστιμο γεύμα που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.
Το cofort food της ημέρας το λέω εγώ μιας και σήμερα που το ξαναέφτιαξα ήρθαν τα Πρωτοβρόχια και μυρίζει βροχούλα!
Αν έχεις μπλέξει και εσύ με μακαρονάδες ή ξέμεινες από ιδέα φαγητού δοκίμασε τα μακαρόνια που περίσσεψαν.....αλλιώς αύριο κιόλας.



Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

My photo
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι εδώ! Στο σπιτάκι μου θα βρεις ιδέες που με έχουν ενθουσιάσει και πράγματα που αγαπώ. Κράτα την ιδέα, δοκίμασε την αν θέλεις και δώσ΄της την δική σου πινελιά. Γράψε μου απλά στο theanokap@gmail.com αν κάτι χρειαστείς.

Popular Posts

Theano, a m@mmy on line. Powered by Blogger.

Ενδιαφέρον για εσάς....

Αν έχω χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό δικό σας χωρίς να έχω αποδώσει τα σωστά credits ενημερώστε με και θα το διορθώσω ή θα το αφαιρέσω εάν αυτό επιθυμείτε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δικές μου φωτογραφίες απλά δηλώστε την πηγή και βάλτε τον κατάλληλο σύνδεσμο.

Για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
theanokap@gmail.com

Follow this blog by Email

Ακολουθήστε το blog μέσω του facebook network!

Το άλλο μου blog!

Το άλλο μου blog!
e-learning : "Μαθαίνω με τη μαμά"

Copyright © Theano, a m@mmy on line | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com