Ξέρω, είναι χουχουλιάρικη η ημέρα σήμερα. Κρύο, βροχή, χιόνι σε κάποιες περιοχές.
Ονειρεύεσαι ζεστά ροφήματα και απολαυστικό φαγητό.
Τι θα έλεγες να φτιάξεις, στη μέση ακριβώς της εβδομάδας, λαχταριστό comfort food με υλικά που συνήθως έχεις στο ψυγείο.
Τι θα έλεγες να φτιάξεις, στη μέση ακριβώς της εβδομάδας, λαχταριστό comfort food με υλικά που συνήθως έχεις στο ψυγείο.
Την συγκεκριμένη πίτα -pizza που σου δείχνω σήμερα την έφτιαξα τα Χριστούγεννα για τα παιδιά μαζί με την παστουρμαδόπιτα που ετοίμασα για το τραπέζι των μεγάλων.
Ήταν η ελαφριά εκδοχή της πίτας για όσους δεν αγαπούν τη βαριά γεύση του παστουρμά και η αλήθεια είναι ότι άρεσε πολύ.
Δοκίμασέ την σήμερα κιόλας ως μεσημεριανό ή βραδινό μαζί με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτα. (μπορείς εναλλακτικά να βάλεις σφολιάτα ή φύλλο κουρού)
- 20 φέτες κασέρι (ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί αγαπάτε οικογενειακώς και σας έχει περισσέψει)
- 15-20 φέτες καπνιστό ζαμπόν (βάλε το αλλαντικό που σας αρέσει καπνιστό ή όχι με όλα του τα λιπαρά ή σε light εκδοχή) κομμένο σε κομμάτια.
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 2-3 κούπες μπεσαμέλ (την φτιάχνω μόνη μου αλλά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το έτοιμο μείγμα)
- 1 αυγό
- Σουσάμι - παπαρουνόσπορο
Πως θα την φτιάξεις:
- Κόψε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια. Ρίξε λίγο αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη και την άφησέ την να στραγγίξει σε ένα σουρωτήρι.
- Ετοίμασε την μπεσαμέλ (βούτυρο, αλεύρι και γάλα σε κατσαρολάκι μέχρι να δέσει η κρέμα και τέλος προσθέτω αλάτι και αν θέλω λίγο τυρί) και άφησέ την να κρυώσει.
- Λάδωσε ένα μεγάλο ταψί και άπλωσε το πρώτο φύλλο.
- Συνέχισε με τα μισά φύλλα του πακέτου ελαφρώς τσαλακωμένα, λαδώνοντάς τα πολύ λίγο κάθε φορά.
- Ρίξε πάνω από τα φύλλα, το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια.
- Βάλε από πάνω τις φέτες από κασέρι ή όποιο όλο τυρί έχεις.
- Σειρά έχουν τα κυβάκια της ντομάτας που θα ρίξεις σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Αφού έχει κρυώσει καλά η μπεσαμέλ ρίξτην από πάνω. (Μην τη φοβηθείς! Η κρεμώδης τυρένια κρεμούλα κάνει τη διαφορά.)
- Συνέχισε με όλα τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και πάλι ελαφρά.
- Τέλος χτύπησε το αυγό με λίγο νεράκι και πέρασέ το με πινέλο πάνω από την πίτα.
- Πασπάλισε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
- Χάραξε την πίτα και ψήσε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45΄-50΄.
Τώρα που κατάλαβες την διαδικασία σταμάτα να διαβάζεις και σήκω.
Προλαβαίνεις να την ετοιμάσεις τώρα.
Τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό σπίτι που μοσχοβολάει ξεροψημένη και λαχταριστή πίτα.
Δεν συμφωνείς;
Προλαβαίνεις να την ετοιμάσεις τώρα.
Τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό σπίτι που μοσχοβολάει ξεροψημένη και λαχταριστή πίτα.
Δεν συμφωνείς;
Comments
Post a Comment