A site for creative mothers.

25 September 2014

Σοκολατο - Cookies με 3 υλικά!!!

Να σας γλυκάνω;
Ποιός θα πει όχι;
Και ειδικά αν πρόκειται για παιδί (μικρό ή μεγάλο) και ειδικά αν πρόκειται για σοκολάτα.
Έτσι και εγώ πριν λίγες μέρες, όταν η κόρη μου έφερε την φίλη της στο σπίτι για να παίξουν μέχρι τελικής πτώσης, έκανα την ερώτηση:
"Λοιπόν κορίτσια, τι λέτε θέλετε να γλυκαθούμε;"
Η απάντηση ήταν πλατύ χαμὸγελο και από τις δύο!
Τί να φτιάξει όμως μια μαμά που δεν έχει σταθεί από το πρωί, που δεν έχει προλάβει να πάει σουπερ μάρκετ και που έχει δυο ζουζούνες να στριφογυρίζουν στην κουζίνα της;
Πρέπει να είναι κάτι γρήγορο, με υλικά που ήδη υπάρχουν στο ντουλάπι της, να μπορούν να "παίξουν" μαζί της και αυτές αλλά να έχει α π α ρ α ι τ ή τ ω ς ΣΟΚΟΛΑΤΑ!
Ας είναι καλά η Μαρία με τις λαχταριστές φωτογραφίες των σοκολατένιων μπισκότων που είχε ανεβάσει στο blog της.
Μπισκότα που θα φτιάξετε με 3 μόνο υλικά που όλες έχετε στο σπίτι (ή έστω μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε).

Τα Υλικά
  • 1 κούπα μερέντα
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
Η Διαδικασία
  • Χτυπάμε μαζί τα αυγά τη μερέντα και το αλεύρι.
Αυτό ήταν, δεν έχει άλλο!!!
Θα έχετε μια ζύμη σοκολατένια που θα γίνεται εύκολα μικρά μπαλάκια.....
  • Στρώστε λαδόκολα σε δύο ταψιά και αρχίστε να πλάθετε μπαλάκια που θα πατάτε ελαφρά για να πλατύνουν........
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς για ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΩΡΑ 5-8', ίσα ίσα να αρχίζουν να σκάνε.....
  • Αφήστε τα 2-3' να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με λίγη άχνη.
Εάν θέλετε ενώστε τα μεταξύ τους με ΜΕΡΕΝΤΑ για να έχετε την απόλυτη ΣΟΚΟΛΑΣΗ........

Τα "κορίτσια μου" το ευχαριστήθηκαν αλλά και εμείς οι μαμάδες στο απογευματινό μας καφεδάκι.
Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να φας πολλά αφού η γεμάτα σοκολάτα γεύση τους σε καλύπτει απόλυτα!
Καλή επιτυχία σε όσες τα φτιάξετε......

Μικρά tips!
H αλήθεια είναι ότι τα δικά μου cookies δεν απλώθηκαν όσο της Μαρίας και έγιναν πιο σκληρά από ό,τι περίμενα. 
Οπότε καλό είναι να χτυπήσετε τα αυγά καλά στο μίξερ για να αφρατέψουν και να προσθέσετε τη μερέντα και τέλος το αλεύρι.
Ψήστε τα πραγματικά πολύ πολύ λίγο γιατί όσο πιο πολύ τα ψήνεις τὸσο πιο πολύ σκληραίνουν όταν κρυώσουν.

5 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θεανώ μου χθες έφτιαξα την ίδια συνταγή σε κέικ μικρά! Ήταν κόλαση!!! Ενα tip για την ζύμη που είναι πολύ σκληρή είναι να προσθέσεις λίγο γάλα, πολύ λίγο για να πλάθεται ευκολότερα!

      Delete
    2. Μάρω μου πως την έκανες κέικ; Έβαλες πολύ γάλα για να βγει αφράτη ζύμη;

      Delete
  2. Τόσο απλά?
    Θα μπω στον πειρασμό να τα φτιάξω :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Φτιάξτα αλλά ακολούθησε τα tips!!!
      Καλή επιτυχία :)

      Delete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

My photo
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι εδώ! Στο σπιτάκι μου θα βρεις ιδέες που με έχουν ενθουσιάσει και πράγματα που αγαπώ. Κράτα την ιδέα, δοκίμασε την αν θέλεις και δώσ΄της την δική σου πινελιά. Γράψε μου απλά στο theanokap@gmail.com αν κάτι χρειαστείς.

Popular Posts

Theano, a m@mmy on line. Powered by Blogger.

Ενδιαφέρον για εσάς....

Αν έχω χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό δικό σας χωρίς να έχω αποδώσει τα σωστά credits ενημερώστε με και θα το διορθώσω ή θα το αφαιρέσω εάν αυτό επιθυμείτε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δικές μου φωτογραφίες απλά δηλώστε την πηγή και βάλτε τον κατάλληλο σύνδεσμο.

Για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
theanokap@gmail.com

Follow this blog by Email

Ακολουθήστε το blog μέσω του facebook network!

Το άλλο μου blog!

Το άλλο μου blog!
e-learning : "Μαθαίνω με τη μαμά"

Copyright © Theano, a m@mmy on line | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com