Skip to main content

Τα καπελάκια του Clown.

Party hats
Την ερχόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα κάνουν το αποκριάτικο πάρτυ τους. Έτσι και στο δικό μας, τα παιδάκια θα μασκαρευτούν, θα στολιστούν και με σερπατίνες και κονφετί θα στήσουν τρελό χορό.

Όσο για τις μαμάδες θα πρέπει να ετοιμάσουν τα μεζεδάκια και τα γλυκά για να γίνει η αποκριάτικη γιορτή τέλεια.
Ψάχνοντας στο ίντερνετ έπεσα πάνω στην ιδὲα που θα σας δείξω σήμερα και που μου φάνηκε πολύ καλή για την περίπτωση. (την αρχική ιδέα θα βρείτε εδώ)
Έτσι ενώ σχεδίαζα να ετοιμάσω ένα σοκολατενιο κέικ που αγαπούν όλα τα παιδιά, μάλλον θα ετοιμάσω αυτά τα απίστευτα πρωτότυπα καπελάκια του clown.
Ακολουθήστε τις οδηγίες και εκπλήξτε, και εσείς, τους πάντες με αυτά.
Θα χρειαστούμε:
  • Muffins βανίλιας ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει.
  • Χωνάκια παγωτού
  • Πολύχρωμη τρούφα
  • Πολύχρωμα καραμελάκια
  • Βουτυρόκρεμα ή σαντιγύ χτυπημένη με τυρί κρέμα για την επικάλυψη των muffins.
  • Γλάσο (βρείτε τη συνταγή εδώ)
Στην συγκεκριμένη ιδέα, το γλάσο είναι ελαφρώς χρωματισμένο και καλύπτουμε με αυτό ολόκληρα τα χωνάκια παγωτού όπως βλέπετε στην φωτογραφία......
Party hats tutorial
  • Αφού στεγνώσουν καλά τα χωνάκια μας, χρησιμοποιώντας πάλι γλάσο και κολλάμε τα καραμελάκια πάνω στους κώνους σαν να είναι καπελάκια ενός clown.
  • Τοποθετούμε την επικάλυψη της επιλογής μας στα muffins και τα βουτάμε στην πολύχρωμη τρούφα.....
Party hats tutorial
  • Αμέσως μετὰ στερεώνουμε τα στολισμένα χωνάκια πάνω στα muffins και τα καπελάκια μας είναι έτοιμα.....
Party hats tutorial
Μια ευκολότερη παραλλαγή είναι να στολίσουμε με τα καραμελάκια τα χωνάκια του παγωτού κατευθείαν χωρίς επικάλυψη......
Clown hats
και χωρίς να τα βάλουμε πάνω σε muffins.
  • Θα γεμίσουμε με καραμελάκια, ποπ-κορν, κουφετάκια τους κώνους και θα τους κλείσουμε χρησιμοποιώντας στρογγυλά μπισκότα για καπάκια και για κόλλα το γλάσσο.
  • Στολίζουμε με τα πολύχρωμα καραμελάκια τα καπελάκια του clown και τα βάζουμε μέσα σε διάφανα σακουλάκια για να μπορέσουν οι μικροί μας φίλοι να τα πάρουν στο σπίτι τους, αν θέλουν, ως δωράκι.
Clown day hats
Δεν είναι πανέμορφες και έξυπνες ιδέες για ένα αποκριάτικο πάρτυ;
Ελπίζω να το χαρούν πολύ και οι μικροί μας φίλοι.
Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε!

Comments

  1. Νομίζω ότι και γενικότερα για παιδικό πάρτυ είναι πολύ ωραία ιδέα!!!

    ReplyDelete
  2. απλα...τελειο!

    ReplyDelete
  3. Πραγματικά πολύ ωραία ιδέα! Ενθουσιάστηκα :)

    ReplyDelete
  4. Τέλειο για αποκριάτικο πάρτυ!

    ReplyDelete
  5. Πραγματικα υπεροχα!!!!! Θα τακανω συγουρα!!!!

    ReplyDelete
  6. Τι φοβερή ιδέα είναι αυτή!!!! Είμαι σίγουρη πως θα τα κάνεις ακόμα πιο όμορφα απο αυτα στις φωτο!! Καλή επιτυχία Θεανούλα!!!

    ReplyDelete
  7. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σας. Όπως θα διαβάσατε ίσως σε επόμενη ανάρτηση δεν έκανα αυτά γιατί δεν βρήκα τα κατάλληλα χωνὰκια στο Σ/Μ.
    Ωστόσο κρατάω την ιδέα γιατί είναι κατάλληλη για κάθε πάρτυ και περιμένω με χαρά φωτογραφίες από τα δικά σας καπελάκια αν τα φτιάξετε.
    Φιλάκια πολλά :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα