A site for creative mothers.

24 February 2013

Δίχρωμα μπισκοτάκια αρκουδάκι.


Φτιάχνω πολύ συχνά μπισκοτάκια βουτύρου σε διάφορα σχήματα, με γεύση βανίλια, κανέλλα ή σοκολάτα.
Η συγκεκριμένη ιδέα μου έκλεψε τη ματιά και είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξετε και εσείς άμεσα τα συγκεκριμένα μπισκοτο - αρκουδάκια.
Είναι γλυκά, χαριτωμένα και ιδανικά για να σκεπάσουν και να συνοδεύσουν ένα ποτήρι γάλα (χμμμ! Γιατί όχι και το καφεδάκι ή το τσάι μας).
Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
  • Ίση ποσότητα από ζύμη για μπισκότα βανίλιας και σοκολάτας.
Φτιάξτε μια απλή συνταγή για μπισκότα βουτύρου όπως αυτή εδώ και προσθέστε κακάο για να δημιουργήσετε τη ζύμη σοκολάτας.
  • Απλώστε τις ζύμες ανάμεσα σε λαδόκολλες ή σε μεμβράνη για να μην σας κολλήσει και κόψτε κυκλάκια διαφορετικών μεγεθών με στρογγυλά κουπ πατ.
Αν αντί για κουπ πατ, χρησιμοποιήσετε τα ποτήρια ή τις παιδικές κούπες θα έχετε το ιδανικό μέγεθος......
Αυτό είναι ίσως και το πιο χρονοβώρο στάδιο της διαδικασὶας.
  • Φτιάξτε μεγάλα κυκλάκια για το κεφάλι, και πιο μικρά για τη "μουσούδα" και τα αυτάκια.
  • Σχηματίστε τα αρκουδάκια τοποθετώντας τα κυκλάκια βανίλιας και σοκολάτας εναλλάξ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.......
Η διχρωμία και ο γευστικός συνδιασμός βανίλια - σοκολάτα θα τα κάνει ακαταμάχητα!
  • Ψήστε τα για λίγα λεπτά και βγάλτε τα πριν αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα 
  • Στολίστε με λευκό γλάσσο και σοκολάτα, προσθέτοντας μάτια, μυτούλα και στόμα......
Σκεφτείτε τον ενθουσιασμό των μικρών σας για το πρωινό γάλα, όταν αντικρύσουν τα χαμογελαστά αρκουδάκια τους πάνω στις κούπες τους!

Tip: Φτιάξτε τα όταν τα παιδιά λείπουν από το σπίτι για να τους κάνετε μεγαλύτερη έκπληξη στο πρωινό!

(Πηγή:http://the-cookie-fairy.blogspot.gr)

24 comments:

  1. Θεανώ μου είναι υπέροχα, θα τα κάνουμε με το Δημητράκη αύριο το πρωί που έχει εξελιχθεί σε σούπερ μάγειρας.. Τι να κάνω προσπαθώ να τον κρατάω σε διαρκή απασχόληση γιατί τελευταία όλο μου βαριέται.. και ακόμη δεν κλείσαμε τα τρία! Πολλά φιλιά από τη Θεσσαλονίκη, Βικτώρια

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου Βικτώρια!
      Αλήθεια του αρέσουν τα μαγειρέματα; Super τότε θα περάσετε υπέροχα αύριο. Πραγματικά αυτή η ηλικία θέλει συνεχώς απασχόληση και τα ρουφάνε όλα σαν σφουγγάρι! Εκμεταλλεύσου το λοιπόν μετρώντας ποσότητες σε κουταλάκια, ποτηράκια, αρκουδάκια.
      Φιλιά από την ηλιόλουστη Αθήνα.

      Delete
  2. ΘΕΑΝΩ ΜΟΥ ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΘΕΣ
    ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι ακριβώς Ειρήνη μου. Η δημιουργία υπάρχει σε ό,τι κάνουμε.
      Αλήθεια στο σχολείο με τα παιδάκια έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε μαζί μπισκοτάκια έστω και αυτά χωρίς ψήσιμο;

      Delete
  3. παρα πολυ ωραιαααα ιδεα!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Delete
  4. τέλειααα!! τα πινάρω οπωσδήποτε!! πολλά φιλιά Θεανώ μου

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλή επιτυχία Ελπιδάκι!
      Φιλιά και από εμένα καλή νέα εβδομάδα.

      Delete
  5. Δυστυχώς όσες φορές προσπάθησα να φτιάξω μπισκότα απέτυχα και κατέληξαν στα σκουπίδια :( τώρα πλέον φοβάμαι να ξαναδοκιμάσω..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αν κάνεις αυτή τη συνταγή με την απλή και μικρή δόση μην φοβάσαι την αποτυχία.
      Το μυστικό είναι να παγώνεις συνέχεια τη ζύμη για να μην σου μαλακώνει και να την απλώνεις ανάμεσα σε μεμβράνη για να μην κολλάει στον πλάστη. Κάνε μια δοκιμή ακόμα και εγώ την πρώτη φορά είχα αγχωθεί αλλά δεν έγινε και τιποτα....

      Delete
  6. Εδώ η καλή μπισκοτού!!! Τα μπισκότα τουλάχιστον τα πετυχαίνω συνήθως.
    Άργησες αλλά επέστρεψες με συνταγή ντελίριο! Τι να σου πω βρε Θεανούλα, είναι απίθανα τα άτιμα! Δηλαδή δεν θέλουν "κολλημα"? Κολλάνε στο ψήσιμο μεταξύ τους? Και πως βγαίνει τόσο σκουρο το χρώμα, προς μαύρο, μόνο με κακάο? Γιατί μαμά το μωρό μας πίνει νεσλακ????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απαντώ στην μαθήτρια-μπισκοτού νούμερο 1:
      Η αλήθεια είναι ότι ούτε τα μπισκότα βανίλιας που κάνω με μαργαρίνη βγαίνουν τόσο λευκά ούτε και αυτά της σοκολάτας με απλό και ταπεινό κακάο τόσο σκούρα.
      Και δυσυχώς επειδή η πηγή είναι από το εξωτερικό και δεν αναφέρει συνταγή φαντάζομαι ότι έχουν χρησιμοποιήσει κακάο πικρό ή κάποιο άλλο ειδος σκόνης κακάο και βγαίνουν σαν τα oreo.
      Όσο για το λευκό της ζύμης βανίλια πιστεύω ότι γίνεται χρησιμοποιώντας κανονικό βούτυρο.
      Αλλά να σου πω κάτι; Δεν πειράζει και αν δεν βγουν αρκουδάκια "panda" τα μπισκότα σου μια χαρά νόστιμα θα είναι αφού το έχεις!!!
      Λύθηκαν οι απορίες μικρή μου;

      Delete
    2. Λύθηκαν οι απορίες μου λοιπόν, κατάλαβα. Θα μου βγουν καφέ ερκούδες και όχι πολικές/panda! σ'ευχαριστώ teacher!
      (στην από κάτω μαθήτρια Νο2 να βάλεις Γάμα στις εξετάσεις!)

      Delete
  7. Καλημέρα! Φανταστική η ιδέα σου! Δε μου λες, αν φουσκώσουν πολύ και από αρκουδάκια βγουν αρκούδες, πειράζει; :)

    Φιλιά!

    P.S. Η ερώτηση ήταν για να συναγωνιστώ τη Δημητρούλα στις απορίες :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απαντώ στην μαθήτρια νούμερο 2 (το νούμερο ως προς την σειρά απάντησης...μην παρεξηγηθώ!!!):
      Η συγκεκριμένη ζύμη δεν φουσκώνει καθόλου οπότε δεν τίθεται θέμα να μας γίνει το χαριτωμένο αρκουδάκι, ΑΡΚΟΥΔΑ!!!
      * Ο συναγωνισμός καλά κρατεί βλέπω ανάμεσά σας....εγώ φταίω που δεν έχω βάλει ακόμα διαγώνισμα επαναληπτικό χα χα χα.
      Φιλάκια πολλά Ασπασία μου.
      Καλή εβδομάδα <3

      Delete
  8. Είναι πανέμορφα!!! Τέλεια ιδέα! Μπράβο!

    ReplyDelete
  9. Αν κάποια food blogger, αλλά ακόμα και όποια άλλη φίλη γνωρίζει να μας δώσει δοκιμασμένη συνταγή για να πετύχουμε το σκούρο χρώμα σοκολάτας με χαρά να την συμπληρώσω στην ανάρτηση.
    Ας μου στείλει μήνυμα στο theanokap@gmail.com ή στη σελίδα του facebook
    https://www.facebook.com/pages/Theano-mmmy-on-line/311745025577170
    Ευχαριστώ <3

    ReplyDelete
  10. Καλησπέρα και από εμένα, φοβερή ιδέα αυτά τα μπισκότα, οι μικρές μου θα ξετρελαθούν!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα!
      Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις. Σίγουρα θα τους αρέσουν πολύ!

      Delete
  11. Θεανώ μου τι ωραία μπισκότα!!! Και πολύ νόστιμα φαντάζομαι! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάρω μου γλυκιά καλή σου μέρα!

      Delete
  12. Οταν είδα την φωτογραφια μου φανηκαν δυσκολα. Διαβαζοντας μαλλον ευκολα δειχνουν. Μια δοκιμη θα μας πεισει. Οχι δεν το κανω γιατι τα λιγουρευτηκα καλε , απλα για να δω αν ειναι οντως πετυχημενη συνταγη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι καλέ το κατάλαβα!!!
      Θυσιάζεσαι για να αποδείξεις την επιτυχία της συνταγής χα χα χα.
      Φιλάκια Μαρία μου και καλή επιτυχία.

      Delete
  13. Ουάου!!! Είναι καταπληκτικά!!!! Και είναι πανέμορφα!!!! Την μισή γλύκα να έχουν από όσα εισπράττω οπτικά, θα είναι τέλεια!! χαχα!
    Καλή εβδομάδα, Θεανώ!!!

    ReplyDelete

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

About Me

My photo
Είμαι πολύ χαρούμενη που είσαι εδώ! Στο σπιτάκι μου θα βρεις ιδέες που με έχουν ενθουσιάσει και πράγματα που αγαπώ. Κράτα την ιδέα, δοκίμασε την αν θέλεις και δώσ΄της την δική σου πινελιά. Γράψε μου απλά στο theanokap@gmail.com αν κάτι χρειαστείς.

Popular Posts

Theano, a m@mmy on line. Powered by Blogger.

Ενδιαφέρον για εσάς....

Αν έχω χρησιμοποιήσει φωτογραφικό υλικό δικό σας χωρίς να έχω αποδώσει τα σωστά credits ενημερώστε με και θα το διορθώσω ή θα το αφαιρέσω εάν αυτό επιθυμείτε.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε δικές μου φωτογραφίες απλά δηλώστε την πηγή και βάλτε τον κατάλληλο σύνδεσμο.

Για ο,τιδήποτε άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
theanokap@gmail.com

Follow this blog by Email

Ακολουθήστε το blog μέσω του facebook network!

Το άλλο μου blog!

Το άλλο μου blog!
e-learning : "Μαθαίνω με τη μαμά"

Copyright © Theano, a m@mmy on line | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com