Skip to main content

Διακοσμώ με Πασχαλιάτικες πινελιές!

Πασχαλιάτικη σύνθεση δες πως γίνεται!
Επιτέλους νέος μήνας, νέα εβδομάδα και λίγες μέρες απομένουν πριν το Πάσχα.
Όλες μας σιγά σιγά αρχίζουμε να στολίζουμε το σπίτι και να ψάχνουμε για ιδέες που θα το κάνουν πιο ανοιξιάτικο, πιο γιορτινό. Έτσι που και τα παιδάκια μας θα χαρούν βλέποντας το, αλλά και θα μπορέσουν να φτιάξουν μαζί μας τη διακόσμηση ίσως και του δωματίου τους.
Λέω λοιπόν να συγκεντρώνω, σε ξεχωριστές αναρτήσεις, tips και ιδέες για διακόσμηση με κουνελάκια, αβγουλάκια και άλλα πασχαλιάτικα, έτσι ώστε χωρίς βιασύνη να προσθέτουμε από μια διαφορετική πινελιά κάθε μέρα.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν σήμερα με γιρλάντες που μπορούμε να φτιάξουμε ή να εκτυπώσουμε και που θα αλλάξουν με μιας την όψη ενός δωματίου ή και μιας τάξης!
(νηπιαγωγοί και δασκάλες τρέξτε!).
Κόβουμε σε χαρτόνια με ωραία σχέδια μικρά κουνελάκια, κολλάμε ένα κομμάτι βαμβάκι για ουρά και περνάμε σε κορδέλα. Έξυπνη ιδέα και πολύ απλή!
Εύκολη γιρλάντα κουνελάκια
Τα κουνελάκια που σας έχω ξαναδείξει εδώ αλλά μου αρέσουν τόσο πολύ!
Με χαρτόνι σε 2 διαφορετικές αποχρώσεις και από πάνω το ίσιο σχήμα σε φύλλο περιοδικού. Και για ουρίτσα ένα μικρό λουλουδάκι.......
Παρόμοιες αποχρώσεις για τη γιρλάντα από αβγουλάκια. Εδώ φτιάχνουμε από περιοδικό ή εφημερίδα λωρίδες και σε διάφορα χρώματα τρισδιάστατα αβγά που τα κολλάμε επάνω τους. Δεν είναι και αυτή ιδέα πολύ καλή;
Αβγουλάκια γιρλάντα
Ακόμα και καροτάκια μπορείτε να φτιάξετε που είναι πολύ όμορφα και γίνονται εύκολα με πορτοκαλί και πράσινο χαρτόνι και ένα συραπτικό. Ακόμα καλύτερα βάλτε τα ανάμεσα στα κουνελάκια!
Καροτάκια για γιρλάντα

Στο διαδίκτυο βρήκα αρκετά sites όπου είχαν δωρεάν πατρόν για διάφορες εκτυπώσεις. Ας τις θυμηθούμε μιας και είναι μια πολύ εύκολη λύση:
Μικρά χρωματιστά κουνελάκια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαρτί σε διαφορετικά χρώματα!
Μπορείτε να βρειτε εδώ το πατρόν για εκτύπωση.
Αλλά και αυτές οι τσαντούλες είναι πολύ καλή ιδέα και μπορείτε να τις ετοιμάσετε σιγά σιγά από την εβδομάδα αυτή.
Τσαντούλες κουνελάκια πολύχρωμα.....
Εδώ θα βρεις το πατρόν
Τσαντούλες ροζ κουνελάκια.....
Βρες εδώ το πατρόν

Αλλά και πράσινα βατραχάκια σε μικρό ή μεγαλύτερο μέγεθος......
link για εκτύπωση σχεδίου
Αυτά λοιπόν για αρχή μπορούμε να τα φτιάξουμε σήμερα μαζί με τα μικρά μας που σίγουρα θα ενθουσιαστούν. Τα υλικά είναι απλά και χρειάζεσαι μόνο κόλλα για να τα ενώσεις.
Καλές δημιουργίες και ...... stay tuned γιατί έρχονται και άλλα ακόμα καλύτερα!!!

Υ.Γ Δεν πιστεύω να μην προσέξατε τη μωβ σύνθεση στην αρχή της ανάρτησης;
Λουλούδια από αβγοθήκες με φωτάκια!!!! και αβγά με λαγουδάκια.....
Δείτε και για αυτήν την κατασκευή εδώ τις οδηγίες.

Comments

  1. Πολυ ωραιες ιδεες! Οι γορλαντες μου αρεσουν παρα πολυ. Κι ενω καθε χρονο βρισκω ιδεες για να φτιαξω με διαφορες αφορμες (χριστουγεννα, καρναβαλια, Πασχα κτλ), δεν εχω φτιαξει καμια ακομη :):)

    Ευχαριστω πολυ πολυ για το βραβειο!!

    Καλο μηνα :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλό μήνα!!! Και εγώ από σήμερα ξεκινώ πιο εντατικά!

      Delete
  2. Καλό μήνα! Η γιρλάντα με τα καρότα κ αυτή με το βαμβάκι είναι υπέροχες!

    ReplyDelete
  3. Καλό μήνα Σοφία!!!Και κυρίως εύκολες γρήγορες για να τις κάνουμε με τα μικρά μας!

    ReplyDelete
  4. Καλό μήνα κούκλα μου, με χαμόγελο και πολλές δημιουργίες!! Ξετρελάθηκα μ'όλες τις ιδέες σου, αλλά πιο πολύ μ'άρεσαν οι γιρλάντες με τα μικρά χρωματιστά κουνελάκια!!!! Πρέπει ν'αρχίσω σύντομα τις κατασκευές, γιατί αλλιώς δεν θα προλάβω να κάνω τίποτα!! Φιλάκια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eπίσης Έλενα καλό μήνα!
      Μα για είπα να αρχίσουμε από σήμερα για να προλάβουμε χωρίς άγχος τα πάντα!
      Φιλιά!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα