Skip to main content

Γράμματα παντού!

The jello alphabet
Η κορούλα μου έχει σταματήσει να κοιμάται τα μεσημέρια. Ξαπλώνει όμως στο κρεβατάκι της, παίρνει διάφορα βιβλία από την βιβλιοθήκη της και αρχίζει να "διαβάζει"!
Βλέπει τις εικόνες, λέει τα γράμματα που τις αρέσουν και με το μυαλουδάκι της φτιάχνει παρόμοιες ιστορίες με αυτές των βιβλίων.
Προσποιείται ότι είναι μια μαμά που διαβάζει παραμυθάκια στα κουκλάκια της. Ξέχασα να σας πω ότι 2 αρκούδες, 4 σκυλάκια,1 barbie και 1 winnie είναι καθισμένοι σε παράταξη απέναντί της και την ακούν με πολύ προσοχή!
Γενικά τον τελευταίο καιρό της αρέσουν πολύ τα παιχνίδια με τα γράμματα.
Φτιάχνουμε λεξούλες με τα μαγνητάκια στο ψυγείο.
Αφού εκτύπωσα αυτά τα ψαράκια.....
via pinterest.com
και έγραψα γράμματα επάνω τους, τους έβαλα συνδετήρες και αρχίσαμε να τα ψαρεύουμε μέσα από ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο (θυμάστε την ιδέα;)
Μπορώ να πω ότι η μικρή ψαράς τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά.
Πρόσφατα ανακαλύψαμε ένα νέο παιχνίδι που της αρέσει πολύ.
Η ιδέα είναι να ενώνεις Κεφαλαία γράμματα με τα αντίστοιχα Μικρά.
Ναι αλλά δεν φαντάζεστε πως! Με ένα πλαστικό αυγό!!!
Είναι πολύ απλό.
Θα ανοίξετε το αυγουλάκι και στο επάνω μέρος του θα γράψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το κεφαλαίο γράμμα.
Στο κάτω μέρος του αυγού θα γράψετε το μικρό γράμμα.
Αφού κάνετε το ίδιο και φτιάξετε αυγά για όλα τα γράμματα μπερδέψτε τα καπάκια και αφήστε το παιδάκι σας να τα ενώσει σωστά.
Ενώστε τα αυγά!

Αν το παιδάκι σας δεν γνωρίζει όλα τα γράμματα μπορείτε να ξεκινήσετε με 3-4 αυγουλάκια για αρχή και να προσθέτετε από ένα κάθε φορά.
Εμείς προτιμήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι με τα κίτρινα κουτάκια από τα αυγά kinder έκπληξη, γιατί από αυτά είχαμε όσα χρειαζόμασταν.......
Στην αρχή φτιάξαμε τα 10 πρώτα γράμματα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα.
Επίσης ωραία ιδέα είναι να κολλήσετε σε μια σκληρή επιφάνεια τετράγωνα από τσόχα ή χαρτόνι με όλα τα γράμματα της αλφαβήτου.
Στη συνέχεια μπορείτε να κόψετε από περιοδικά γράμματα κεφαλαία ή μικρά  και να ζητήσετε από το παιδάκι να τα βάλει στο σωστό τετράγωνο.......       
via pinterest
Όταν το παιδάκι σας θα αρχίσει να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα γράμματα θα ανακαλύπτετε συνεχώς όλο και περισσότερους τρόπους για παιχνίδια.
Δείτε ξανά κάποιες ιδέες εδώ και προμηθευτείτε θήκες για παγάκια με γράμματα και αριθμούς. Θα μπορέσετε έτσι να φτιάξετε τα ζελεδάκια που βλέπετε στην αρχή της σελίδας.
Στο amazon.com θα βρείτε πολύχρωμες φόρμες σιλικόνης όπως αυτές......
κατάλληλες και για σοκολατάκια! 
Φόρμες σιλικόνης
Που θα πάει θα έρθει και το καλοκαιράκι.
Kαι τότε δε θα βλέπετε την ώρα να ζωγραφίσετε μαζί γράμματα, πάνω στα βοτσαλάκια που θα ξαναμαζέψετε στην παραλία.....

Γράμματα σε βοτσαλάκια


Comments

  1. Καλημέρα, Θεανώ μου, υπέροχες όλες οι ιδέες! Και πόσο γλυκιά η μικρούλα σου! Εμείς προς το παρόν έχουμε έναν αρκούδο και έναν winnie, αλλά η παρέα μεγαλώνει ανάλογα με τα κέφια! Ο δικός μου είναι στη φάση τώρα που του αρέσουν τα βιβλία παζλ, να τα τακτοποιεί και να κάνει θορύβους με τις εικόνες τους .. Αχ πόσο γρήγορα μεγαλώνουν..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Mama Greece!
      Γρήγορα μεγαλώνουν και κάθε φάση που περνούν μοναδική!!!Θυμάμαι έναν μπαμπά,όταν η μικρή ήταν 2 μηνών και περιμέναμε στο ιατρείο για να κάνουμε το εμβόλιο μου είπε:"Να τα γράφεις όλα αυτά που ζεις με το παιδί σου. Θα φύγουν οι στιγμές και θα τα ξεχάσεις...."
      Πόσο δίκιο είχε!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα