Skip to main content

Diaper Cakes και άλλες ...... απλές τούρτες!

Παιδιά γύρω από τον κόσμο

Υπάρχουν πολλών ειδών τούρτες ὰλλες πιο απλὲς,
άλλες 2όροφες, 3όροφες και πραγματικά σε ό,τι θέμα έχεις ονειρευτεί.
Για αγοράκια ή κοριτσάκια.....

Αλλά και γαμήλιες τούρτες που δεν καταλαβαίνεις καν ότι πρόκειται για τούρτες!
via pinterest.com
Ξέρω άρχισες ήδη να σκέφτεσαι την επόμενη αφορμή για να παραγγείλεις μια τόσο εντυπωσιακή τούρτα.
Μέχρι τότε όμως εγώ θα σου δείξω τούρτες που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, που δεν παχαίνουν -αφού δεν τρώγονται!- και που θα κάνουν την μανούλα που θα την πας για δώρο να λιώσει από την τόσο "γλυκιά" σου κίνηση.
Εννοώ φυσικά τα diaper cakes τις τούρτες που είναι φτιαχμένες από πάνες
Βατραχάκι
και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, και παιχνιδάκια για ένα μωρό.
Ένα δώρο που πραγματικά είναι πολύ χρήσιμο αλλά και ιδιαίτερα εντυπωσιακό και σίγουρα θα συγκινήσει μια νέα μανούλα αφού θα είναι φτιαγμένο από τα χερὰκια σου.
Ροζ για ένα κοριτσάκι
Το καλό είναι ότι μπορείς να φτιάξεις ένα Diaper Cake σε ότι μέγεθος θέλεις, με όσα υλικά θέλεις, ώστε να είναι οικονομικό αλλά εξίσου εντυπωσιακό.
Μπορεί να είναι για ένα παιδάκι, ακόμα και για διδυμάκια
Έλα τώρα να δεις μια παραλλαγή των Diaper Cakes, εσύ που θέλεις να είσαι ακόμη πιο πρωτότυπη!
Γιατί κακά τα ψέματα, η μόδα τους έχει εξαπλωθεί τόσο που, μπορείς να βρεις αμέτρητα βιντεάκια στο youtube για τον τρόπο κατασκευής τους.
Πρωτοτύπησε λοιπόν και φτιάξε ένα καροτσάκι από πάνες στολισμένο με πετσετούλες και όμορφες κορδέλες......
Καροτσάκι
Ένα ελεφαντάκι που οδηγεί το ποδήλατό του με ρόδες από πάνες!
Ένα τρενάκι......
Τρενάκι
Μπορείς ακόμα να φτιάξεις πολλά μινι ρολάκια από πάνες και να γεμίσεις ένα ψάθινο καλάθι.......
Mini Diaper cakes
Ένας κήπος με γλυφιτζούρια.....
Κήπος με γλυφιτζούρια

Τέλος να φτιάξεις καραμελίτσες με μια κουβερτούλα, πάνες και πανάκια δεμένα σε μικρούς φιόγκους......
Καραμελίτσες
Τώρα για πες μου....
Ποιές τούρτες προτιμάς αυτές που παχαίνουν ή τις εναλλακτικές;

Tip
Αν το παιδάκι σου πηγαίνει σχολείο η τούρτα με τη γη και τα παιδάκια είναι καταπληκτική ιδέα για να γιορτάσει τα γενέθλιά του μαζί με τους συμμαθητές του!
Δες όλες τις οδηγίες για την κατασκευή της

Comments

  1. Replies
    1. Χαίρομαι που σου άρεσαν!

      Delete
  2. Μα δεν είναι τέλεια;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κική μου είναι τέλειες και ζηλεύω πολύ αυτούς που παίζουν τόσο καλά με τη ζαχαρόπαστα.Όσο για τις άλλες νομίζω πως εύκολα γίνονται αν δεις τις οδηγίες.

      Delete
  3. Μα τι όμορφα που είναι όλα βρε παιδί μου. Τι εντυπωσιακά, τόσο ζηλευτά! Λυπάσαι να τα χαλάσεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για αυτό τα κάνεις δωράκια για να τα χαλάσει κάποιος άλλος!χι-χι-χι

      Delete
  4. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!!!Καλά έχω κατα-ενθουσιαστεί μ' αυτά που βλέπω...είναι όνειρο! Όλες!!!!!Δεν μπορώ να το πιστέψω τι έχουν φτιάξει!!!Πρέπει να δω πολλά videos για να μάθω να φτιάχνω κάποια σχεδιάκια...!!Σ' ευχαριστώ για όλες τις ιδέες που μου έδωσες!!!Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα Γιώτα και καλώς ήρθες!
    Με λίγη εξάσκηση και όμορους συνδιασμούς υλικών θα τα καταφέρεις. Ξεκίνησε από τα πιο απλά.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα