Skip to main content

Μαμά είναι Κυριακή!

Θυμάσαι πως ήταν οι Κυριακές σου όταν ήσουν κοριτσάκι;
Τώρα είσαι μαμά και η κάθε σου μέρα είναι τόσο μα τόσο γεμάτη.
Μπορεί να ονειρεύεσαι ήρεμα Σαββατοκύριακα, χαλαρά πρωινά, λίγη ώρα ύπνο παραπάνω, ανέμελες βόλτες, beaute και μανικιούρ πεντικιούρ, καφεδάκια και ποτάκια με καλή παρέα έλα όμως που τα πρωινά σου τώρα αρχίζουν ........... κάπως αλλιώς!
Κυριακή λοιπόν και ΠΟΛΥ πρωί το ζουζούνισμα αρχίζει.
Σαν μια μελισσούλα που όλη τη νύχτα γύριζε από λουλουδάκι σε λουλουδάκι και τώρα έρχεται να σου πει τα νέα που έμαθε.
Δεν πτοείται με τίποτα! Σκαρφαλώνει στο κρεβάτι σας, χώνεται μέσα στα παπλώματα και αρχίζει να λέει τα όνειρά της, τις ιστορίες της και αυτά που βλέπει και ζει μπροστά της σαν παραμύθι.
Αμέσως η διάθεση αλλάζει. Χαμογελάς.
Τι κι αν ακόμα δεν άνοιξες τα παραθυρόφυλλα και δεν είδες την συννεφιασμένη μέρα;
Εσύ είσαι η μανούλα της και ξέρεις πως και αυτή η μέρα είναι "μαγική" αφού σου δίνει τόση δύναμη.
Γι'αυτό και τα καταφέρνεις όλα!
Ετοιμάζεις το πιο γλυκό πρωινό
Κρέπες-ρολάκια με μέλι κανέλλα και ξηρούς καρπούς
Φτιάχνεις μαζί της τα νόστιμα σπανακοπιτάκια  που τόσο της αρέσουν γιατί "Τα φτιάχνουμε για τον μπαμπά μας!"
Εύκολα σπανακοπιτάκια
και γιατί είναι κι αυτός ένας τρόπος για να παίξετε μαζί.
Σήμερα εμείς φορέσαμε τα στέματα μας και σαν μικρές πριγκίπισσες βρήκαμε νέους τρόπους να ζωγραφίσουμε, να γράψουμε και να πούμε τα μυστικά μας.
via www.bhg.com
Αποφασίσαμε και πως θα φτιάξουμε τα μαλλιά μας όταν θα πάμε στην παιδική χαρά
via www.cutegirlshairstyles.com
εύκολο φαίνεται ε;
Και ξανα-ξανα-ξανα μαζέψαμε τα παιχνίδια που ως δια μαγείας απλώνονται μέσα στο σπίτι και κρύβονται κάτω από καναπέδες και κρεβάτια.
Ουφ!


Σήμερα είναι μια πολύ γεμάτη μέρα.
Γιατί όλα πρέπει να τα προλάβουμε και με όλα θα καταπιαστούμε.
Κάποτε μπορεί οι Κυριακές να ήταν πολύ διαφορετικές.
Μακάρι να είχα δει πιο νωρίς την ιδέα με το βάζο των ονείρων.
Γράφεις σε μικρά χαρτάκια τι ονειρεύεσαι να γίνει στη ζωή σου, όλα αυτά που θέλεις να καταφέρεις και τα κλείνεις μέσα σε ένα βάζο.
dreams are like stars
Άραγε θα είχα ονειρευτεί τις Κυριακές μου διαφορετικές;
Πολλές είναι οι φορές που νομίζω ότι δε θα τα καταφέρω, ότι ο χρόνος δε μου φτάνει και ότι κάποια πράγματα ίσως θα ήθελα να είναι διαφορετικά.
Ξέρω όμως πως πάντα μια μαμά όλα τα καταφέρνει, ακόμα κι όταν κάθε της μέρα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως την φαντάστηκε.
Ειδικά όταν κάποιος της το θυμίζει με το γέλιο του, τα πειράγματά του και γλυκές αγκαλιές του.
Μπορείς να μην το πιστέψεις;



Comments

  1. αχ αυτές οι Κυριακές...αχ αυτές οι μαμάδες! Τις Κυριακές παθαίνουν μετάλλαξη...και γίνονται νεράιδες.... υπέροχα τα μαλλιά για την παιδική χαρά...πως να μην γίνει νεράιδα,όταν έχεις δίπλα σου μια πριγκίπισσα;

    ReplyDelete
  2. Τι ομορφα πρωϊνα εχουν τα Σαββατα και οι Κυριακες μας... Μακαρι ναχα δει κι εγω νωριτερα το βαζο των ονειρων! Μα δεν ειναι αργα ακομη! Κι εχω ηδη τρεις μικρες ακολουθους στις συνηθειες μου...οποτε..... χιχιχι!
    Καλη εβδομαδα... φιλια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το επόμενο Σ/Κ Vailie μου θα είναι καλή ευκαιρία να το ξεκινήσετε!
      Καλή σου μέρα!!!!

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φτιάχνουμε έναν χιονάνθρωπο.......

Snowman μα δεν είναι από χιόνι!!! Γιατί, ευτυχώς, ο χειμώνας ακόμα δεν ήρθε, το κρύο είναι ανεκτό και το χιόνι μάλλον πολύ μακρυά. Έλα όμως που έχουμε όρεξη για κατασκευές και τα χιονανθρωπάκια είναι πάντα αγαπημένες φιγούρες. Κι αν προσπαθήσω να κάνω έναν απολογισμό, δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε, μα κάθε χρόνο, όταν αγοράζω καινούρια στολίδια και διακοσμητικά για το χειμώνα, ο χιονάνθρωπος είναι η πρώτη μου επιλογή. Πώς λοιπόν να μην φτιαξω με την μικρή μου πολλά, μα πάρα πολλά χιονανθρωπάκια λίγο πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τα Χριστούγεννα και λίγο προτού αρχίσουμε να σχεδιάζουμε πως θα στολίσουμε το σπίτι μας για τις γιορτές; Ξεκινήστε και εσείς από μια απλή κατασκευή που θα σας φτιάξει τη διάθεση! Ένας χαμογελαστός χιονάνθρωπος από λευκά πιατάκια μιας χρήσεως.... Paper plates snowman Ανοίξτε τρύπες με τον διακορευτή Περάστε νήμα γύρω γύρω και ενώστε τα δυο πιατάκια Στολίστε με κουμπιά και  προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μπορείτε να τον κ

Το πρώτο της Λεύκωμα!

photo via.... Είχατε Λεύκωμα όταν πηγαίνατε σχολείο; Θυμόσαστε που γράφαμε τα περιβόητα "Τι εστί έρως, φιλί, αγάπη; " "Ποιό είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;"  "Τί ζώδιο είσαι;" και "Ποια η γνώμη σου για τον κτήτορα;" (όπου κτήτορας εσύ φυσικά που είχες το Λεύκωμα και η αποκάλυψη στην τελευταία σελίδα!!!)  Πραγματικά τι δε θα έδινα να έπεφτε στα χέρια μου ξανά ένα από τα Λευκώματα που γράφαμε τότε..... Στο σπίτι κάνω συχνά παιχνίδια γραφής και ανάγνωσης με το πρωτάκι μου είτε ως παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, είτε βοηθώντας την να γράψει στο μίνι ημερολόγιο της. Και φυσικά διαβάζουμε τα μηνύματα από τις νεράιδες που μας επισκέπτονται για διάφορους λόγους..... (π.χ tooth fairy) Σκέφτηκα ότι για την ηλικία των 6-7 χρόνων ένα Λεύκωμα, το οποίο θα έχει βέβαια τις κατάλληλες ερωτήσεις, μπορεί να γίνει ένα επιπλέον παιχνίδι. Κάτι που βοηθάει πολύ στην απόκτηση ευχέρειας στην ανάγνωση αλλά και στη γραφή ! Συναισθηματικά δε, δίνει απίσ

Οι πιο εύκολες κατασκευές για παιδιά!

Τελικά το διαδίκτυο έχει τα πολύ καλά του με τόσες ιδέες που μας δίνει. Πηγαίνει τη φαντασία μας ακόμα πιο πέρα και μας ξεσηκώνει να κάνουμε χιλιάδες πράγματα. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους πιστεύουν ότι απλά κάθεσαι και χαζεύεις σε μια οθόνη και δεν κάνεις πράγματα δημιουργικά. Ειδικά σε ότι έχει σχέση με τα παιδιά και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Ίσα ίσα που ψάχνεις, βρίσκεις τρόπους και μπαίνεις στην πρίζα για να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Και όσο για τις κατασκευές οι ιδέες είναι ατέλειωτες. Ένα κλικ να κάνεις και βρίσκεις χιλιάδες. Ίσως πολλέ από αυτές θεωρείς ότι είναι αρκετά πολύπλοκες και χρονοβόρες για να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά. Σήμερα όμως δεν έχεις δικαιολογία! Θα σου δείξω 6 από τις πιο εύκολες κατασκευές που υπάρχουν. Ξεκινάμε με διακόσμηση δωματίου: Μια πρωτότυπη ιδέα για να γράψεις το όνομα του μικρού σου στην είσοδο του δωματίου. Τα υλικά απλά: Mobile με το όνομά του Διακοσμητικά χαρτόνια που θα κόψετε μαζί στο σχήμα των γρα